Așa accelerezi afacerea ta: 2.000 CP la tensiune înaltă cu Ford Pro Electric SuperVan

Ford deschide primul capitol electrificat din legendara sa serie Supervan, cu dezvăluirea globală a supervanului electric de performanță ultra-înaltă Ford Pro Electric SuperVan, la Festivalul de viteză de la Goodwood.

Ford Pro Electric SuperVan folosește pe deplin potențialul de performanță oferit de electrificare și de conectivitatea de top pentru a obține cele mai înalte performanțe dinamice dintre vehiculele comerciale Ford construite vreodată, dar și pentru a sublinia angajamentul imens al companiei față de electrificare.

Patru motoare electrice, o baterie de 50 kWh răcită cu lichid și un sistem de control personalizat produc aproximativ 2.000 CP, pentru o accelerație 0-100 km/h în sub două secunde.

Performanța unui tren de rulare special construit, pregătit pentru circuit, care include componente de la recent dezvăluitul E-Transit Custom 1 – prima versiune complet electrică a celui mai vândut van 2,3 – este completată la interior de tehnologia Ford SYNC cu ecran tactil 4, precum și de funcționalități suplimentare pentru a controla capabilitățile unice ale Electric SuperVan.

Conectivitatea îmbunătățită menține șoferul informat și permite transmisia de date în timp real pentru gestionarea de la distanță a vehiculului și performanță optimizată, la fel ca serviciile integrate care pot accelera productivitatea a peste 125.000 de clienți Ford Pro din Europa. De asemenea, sunt disponibile moduri de conducere selectabile și tehnologii de frânare regenerativă similare cu cele de pe vehiculele electrice de serie Ford.

Uimitorul concept, complet electric, a fost dezvoltat în secret de Ford Performance și de specialiștii în curse și raliuri electrificate STARD din Austria, designul exterior fiind creat de către echipa Ford Design din Köln, Germania.

Transformarea E-Transit Custom în SuperVan
Ford Pro Electric SuperVan este un vehicul-concept unic care a lăsat echipei de design Ford libertatea să creeze un vehicul cu aspect exotic, care atrage atenția și reflectă capacitatea sa de performanță extremă. Pasajele roților atipice și stilul musculos al caroseriei contribuie la oferirea
unei expresii extreme a designului Transit. Sistemul de propulsie complet electric a oferit echipei de dezvoltare multă libertate, cu puține restricții față de ceea ce permite în mod normal un motor termic.

Construcția conceptului care ține cont de specificații tipice de motorsport îmbină podeaua regăsită la E-Transit Custom cu un cadru din oțel și panouri de caroserie din compozite ușoare.

Un set de acumulatori special dezvoltați, de 50 kWh, răcit cu lichid, este montat în podeaua mașinii pentru o distribuție optimă a greutății și un centru de greutate scăzut. Acesta poate fi reîncărcat complet în aproximativ 45 de minute folosind o stație de mare putere. Șoferul poate accesa informații despre încărcare și baterie prin intermediul ecranului tactil din cabină.

Patru motoare electrice funcționează împreună pentru a oferi aproximativ 2.000 CP, printr-un sistem de tracțiune integrală – suficient pentru a propulsa incredibila furgonetă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de două secunde, făcându-l cel mai rapid SuperVan de până acum.

Experiența Ford Performance și STARD în sporturile cu motor este imediat evidentă; splitter-ul frontal al caroseriei este sculptat într-un mod dramatic, praguri laterale și difuzorul din spate se pot regăsi fără probleme pe o mașină din motorsport, în timp ce muchiile și aripioarele dorsale
ale designului radical din spate generează apăsare aerodinamică pentru mai multă aderență.

Influența adusă din cursele cu motor continuă cu trenul de rulare avansat și frânele specifice pentru motorsport.