Gabriel Manolache, Director Mega Auto: De 17 ani suntem, pe piața auto, un Dealer al Clienților Exigenți

Gabriel Manolache, Director General Mega Auto Iași, a explicat, într-un interviu acordat Oameni și Companii, care sunt avantajele competitive care îi fac pe clienții din Nord-Estul României să se îndrepte, când sunt în căutarea unei mașini noi și/sau pentru servisare, către compania pe care o conduce.

 

De ce este Mega Auto Iași Dealerul Clienților Exigenți?

Mega Auto este o companie cu o tradiție de 17 ani pe piața auto din Iași. Și chiar din fragedă pruncie, dacă pot să spun așa, s-a focusat intens pe client, pe nevoile și pe gradul de satisfacție al acestuia. Credem cu tărie că cea mai bună strategie de marketing pe care poți să o folosești este un client mulțumit de serviciile tale, care va avea numai cuvinte de laudă la adresa ta. Acest lucru a fost dovedit de-a lungul timpului, din feedback-ul clientilor noștri dar și din premiile pe care le-am obținut. Drept referință în acest sens este premiul Ichiban pentru excelență în gradul de satisfacție al clienților. Premiu pe care l-am obținut de două ori în 5 ani. Și nu se oprește totul aici.

De fapt, este vorba despre o filosofie, un mod de a gândi pe care am încercat să îl transmit și angajaților despre felul în care ar trebui ei să privească relația cu un client, din momentul vânzării și până la service. Aici cred că intervine și pasiunea mea pentru domeniul auto. Din dorința de a face lucurile bine, de a performa, încerc să angajez oameni care îmi împărtășesc viziunea și pasiunea. Atunci când ești pasionat de ceva, când îți face plăcere să vorbești despre ceva, inevitabil vrei să ai clienți mulțumiți după ce au intrat în contact cu tine și le-ai oferit un anumit serviciu. Este o chestiune de implicare a întregii echipe, de colaborare între departamente și de intuire și înțelegere a nevoilor unui client. Aici nu îmi rămâne decât să mulțumesc echipei dedicate ce a făcut eforturi în acest sens, demonstrând un grad de implicare și dăruire de 100%.

În concluzie, cred că acesta este secretul unui business reușit și al unui Dealer al Clienților Exigenți, pasiunea și implicarea.

 

De cât timp reprezentați brandul Skoda pe piața locală? Care sunt atuurile pe care le aveți și care ar trebui să îi determine pe posesorii de mașini Skoda și potențialii cumpărători să colaboreze cu Mega Auto?

Mega Auto a preluat brandul Skoda anul precedent, în 2019, suntem oarecum un dealer nou. Atuurile noastre rămân aceleași, pasiunea și implicarea. Echipa noastră este în proporție mare în aceeași formulă de mulți ani, așadar, mizez în cotinuare pe rezultate deosebite și performanță.

Posesorii de autoturisme Skoda, cât și potențialii clienți pot găsi în noi un prieten de încredere ce îi va ajuta cu sfaturi utile în orice moment. La noi procesul nu se încheie odată cu vânzarea mașinii. Ne dorim colaborări de lungă durată și clienți mulțumiți care se vor întoarce la noi poate și pentru a doua mașină sau ne vor recomanda prietenilor, fiind mulțumiți de felul în care au fost tratați la Mega Auto – Skoda Iași.

Procesul de vânzare la Mega Auto se realizează în concordanță cu profilul clientului, iar echipa noastră este extrem de intuitivă când vine vorba de recomandări reușite, acesta fiind feedback-ul pe care l-am primit de la clienții noștri. La fel și la service, echipa are o atitudine proactivă, dacă un client are o defecțiune, chiar și minoră, pe care nu a menționat-o, aceasta va fi rezolvată. Ne place să lucrăm impecabil, să oferim ceva în plus și să ne surprindem clienții. Cred că asta ne diferențiază, standardul pe care încercăm să îl ținem și calitatea de la care nu facem rabat. Și din nou, repet, este vorba de atitudine, de felul în care tratăm lucrurile și de ce ne propunem să realizăm.

Eu mi-am propus ca Mega Auto – Skoda Iași să fie un dealer ce va fi printre primele opțiuni ale cumpărătorilor și nu doar pentru că Skoda este un brand puternic în sine, ce oferă o gamă variată de autoturisme de calitate, ci și pentru serviciile Mega Auto, pentru oamenii de aici, pentru felul în care ești tratat la noi.

Ce pregătiți în acest an pentru fanii mașinilor Skoda?

Anul 2020 va fi unul cu adevărat încărcat: evenimente, lansări de modele noi. Deja suntem în pregătiri intense. Urmează să lansăm în curând noua Skoda Octavia și noul Citigo electric, modele mult așteptate, atât de noi, cât și de clienți. Primul model hibrid din gamă, Skoda Superb iV, este deja vedetă în showroom-ul nostru de pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, Km 10. Cererea este deja mare, la Citigo am început să luăm comenzi și face furori printre iubitorii de mașini electrice, prețul fiind și el senzațional de bun. Prețul unui model este de 19.989 de EURO iar cu reducerea de la stat în valoare de 45.000 de RON ajungem la un preț final extrem de atractiv.

Pe lângă lansările de modele noi, vom organiza și câteva evenimente de marcă pe tot parcursul anului, atât la showroom, cât și în afara acestuia. Iubitorii de Skoda vor putea admira si testa toate modele Skoda, atât cele convenționale, cât și modelele RS, dar și cele hibride și electrice. Evenimentul cu cea mai mare amploare va fi Caravana Skoda. Ca și perioadă de desfășurare, preconizăm că va avea loc în primăvară, persoanele interesate ne pot urmări pe pagina noastră Facebook Mega Auto – Skoda Iași, unde postăm toate noutățile.

Totodată, ne vom axa și pe evenimente de familie, ce vor avea loc la showroom-ul Mega Auto, într-o atmosferă relaxantă. Aici atenția va fi focalizată și pe cei mici. În timp ce părinții vor face drive-test, copilașii vor fi implicați în tot felul de activități distractive și vor pleca acasă cu diverse premii. Așadar, urmează să auziți tot mai des de Mega Auto – Skoda Iași pentru că ne dorim să fim printre primele opțiuni ale persoanelor ce își caută o mașină nouă sau doresc să își serviseze autoturismul pe care îl dețin deja.