Mărcile auto preferate de români în 2021

În România, pe ansamblul primelor 6 luni, autoturismele noi înregistrează o scădere generală de 3,9%. Pe de altă parte, autoturismele rulate, cu cele 199.555 unități înmatriculate în perioda ianuarie – iunie 2021, înregistrează o creștere de 10,0% comparativ cu perioada similară din 2020.

La Iași, cele mai mari vânzări de autoturisme noi, pe lângă brandul autohton Dacia, au fost înregistrate de marca Ford, cu 155 de unități înmatriculate. Evoluția vânzărilor (autoturisme + vehicule comerciale ușoare), comparativ cu anul trecut, este diferită. Autoturismele au înregistrat o scădere de 5,19% în timp ce piața de vehicule comerciale a înregistrat o creștere de 26,9% în județul Iași.

La nivel național, conform datelor comunicate de către DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor), în luna iunie a.c. au fost înmatriculate în România 14.080 autovehicule noi (autoturisme și vehicule comerciale, autocare și speciale), cu 18,0% mai multe decât în luna similară a lui 2020.

Dintre acestea, 11.853 au fost autoturisme noi, a căror creștere față de luna iunie 2020 (când au fost înmatriculate 10.161 unități), este de 16,7%. Top-ul 5 pe mărci în iunie, la nivel național, este: Dacia 3.050 unități, Renault 973 unități, Skoda 964 unități, Volkswagen 886 unități și Ford 848 unități.

In ceea ce privește evoluția pe mărci a autoturismelor (noi și rulate), situația în perioada ian.- iun. a anului 2021 este următoarea.

 

Cea mai mare creștere la nivel național o înregistrează marca Ford, având o variație pozitivă a cotei de piață de 42,5% față de aceeași perioadă a anului trecut (ianuarie – iunie).

La Iași, Ford conduce topul celor mai vândute mașini de import în 2021 fiind singura marcă ce a depășit 100 de autoturisme înmatriculate în primele 6 luni ale acestui an, în județul Iași.

Principalele modele de autoturisme vândute din gama Ford sunt: Puma, Focus și Kuga.

În topul vehiculelor comerciale de import, la Iași conduce detașat Ford cu o cotă de piață de 21,6%. În segmentul de vehicule comerciale, gama Transit domină vânzările, alături de Ranger.

Ieșenii s-au obișnuit în ultimii 10 ani cu Ford ca brand favorit atât pe piața de autoturisme cât și în privința vehiculelor comerciale. În perioada pandemiei, ca în orice altă perioadă de criză, încrederea clienților in marca Ford și în serviciile de calitate oferite de echipa dealerului ATI Motors Holding a crescut, o confirmare fiind și acest rezultat al vânzărilor.