Volvo EX90 se prezintă

Noul Volvo EX90 este dezvoltat pe platforma SPA2. SUV-ul de clasă mare dispune de o baterie cu o capacitate de 111 kWh, în timp ce versiunile de motorizare, cel puțin pentru început, variază între 408 și 517 CP, ambele fiind propulsate de câte două motoare electrice.

Din punct de vedere al designului, Volvo EX90 se prezintă ca o versiune mai modernă a lui XC90 și împrumută elemente de design din partea conceptului Volvo Recharge.

La interior vor putea călători până la șapte pasageri, în timp ce partea multimedia este asigurată de Google prin sistemul de operare Android Automotive, care suportă conexiuni de tip 5G. În spatele ecranului central amplasat vertical (cu diagonală de 14,5 inchi) se află un procesor Snapdragon de ultimă generație ce folosește motorul grafic Unreal Engine. Mașina permite utilizarea smartphone-ului drept cheie inteligentă. De asemenea, Volvo EX90 recunoaște utilizatorul care se apropie de mașină și reglează automat poziția la volan și sistemul de climatizare după preferințele setate.