Volvo EX90 se prezintă

Noul Volvo EX90 este mai mult decât un automobil. Lansat public în centrul orașului Stockholm, acesta nu este doar cel mai avansat model de Volvo creat până în prezent, ci reprezintă biletul tău de acces într-un ecosistem vast de servicii și caracteristici care îți pot face viața mai ușoară și mai plăcută, permițându-ți să te bucuri de toate beneficiile automobilelor electrice.

Viața cu Volvo EX90 este îmbunătățită și de aplicația mobilă Volvo Cars, platforma noastră mobilă care reunește într-un singur loc o mare varietate de servicii și caracteristici destinate SUV-ului tău pur electric.

În interiorul noului nostru SUV pur electric, ai la dispoziție două ecrane ce îți oferă acces facil la toate funcțiile și la informații clare, adaptate situației. Infotainment-ul și conectivitatea de înaltă calitate creează o conexiune perfectă între automobilul și locuința ta. Volvo EX90 este prevăzut cu o serie de aplicații și servicii Google încorporate, inclusiv capacitatea de a controla automobilul de la distanță, din confortul propriei case.

„Volvo EX90 este viziunea noastră asupra unui SUV de familie în era electrică”, a declarat Jim Rowan, CEO-ul nostru. „Conceput electric și definit de software, demonstrează ce vor reprezenta viitoarele automobile Volvo în termeni de siguranță, tehnologie, durabilitate, design și crearea unei experiențe mai personale pentru fiecare client.”

B-2-resized

Încărcarea nu a fost niciodată mai ușoară

Ca automobil care marchează începutul unei noi ere pentru Volvo Cars, Volvo EX90 pur electric este partenerul perfect, dedicat unui stil de viață mai sustenabil pentru tine și familia ta. Încărcarea e mai simplă ca niciodată, datorită unei varietăți de tehnologii și servicii inteligente.

Cu experiența de încărcare publică complet integrată în aplicația Volvo Cars, vei putea alege dintre sute de mii de puncte de încărcare publice din întreaga lume, vei avea opțiunea de a-ți achita încărcarea și de a urmări progresul acesteia, totul într-o singură interfață, ușor de utilizat. Între timp, vei putea verifica în timp real disponibilitatea stațiilor de încărcare, prin Google Maps integrat în ecranul central al sistemului de infotainment.

Volvo EX90 va accepta Plug and Charge. Odată ce serviciul e disponibil, vei putea să îți conectezi automobilul la un încărcător public care acceptă această tehnologie și care va începe să încarce automat, procesând și plata în același mod.

De asemenea, extindem în mod constant domeniul de aplicare a ofertei noastre de încărcare, adăugând mai multe rețele de încărcare rapidă la ecosistemul nostru de încărcare publică, permițând șoferilor de automobile Volvo electrice să alimenteze convenabil, la tarife cât mai bune.

B-3

Putere sustenabilă, inclusiv pentru locuința ta

Aplicația Volvo Cars este, de asemenea, punctul de plecare pentru oferta noastră de management al energiei la domiciliu, care îți permite să reduci emisiile de CO2, să reduci impactul asupra mediului și să economisești bani.

Disponibilă inițial pe piețele selectate, oferta noastră de management al energiei la domiciliu include o stație de încărcare de perete, de tip wall box, bidirecțională și un sistem de management al energiei care te ajută să monitorizezi și să optimizezi consumul de energie al gospodăriei. Experții noștri vor supraveghea întreaga instalare, asigurându-se că totul este pregătit pentru când automobilul tău sosește.

Prin funcția de încărcare inteligentă, care va fi disponobilă în aplicația Volvo Cars, vei putea încărca Volvo EX90 la cel mai bun moment disponibil din perspectiva sustenabilității și tarifelor. Imaginează-ți că ai putea folosi acea energie mai târziu, de exemplu în orele de vârf, când prețurile sunt mai mari și mixul energetic mai puțin sustenabil.

Acest lucru se datorează faptului că Volvo EX90 este primul nostru model ce dispune de tot hardware-ul necesar pentru a permite încărcarea bidirecțională. Este o tehnologie prin care poți folosi bateria automobilului ca sursă suplimentară de energie, de exemplu pentru a-ți alimenta casa, alte dispozitive electrice sau un alt automobil electric Volvo. Intenționăm să oferim varianta încărcării bidirecționale în viitor, începând cu piețele selectate.

De asemenea, analizăm posibilitatea de a permite clienților să vândă energia înapoi către rețea, conectați colectiv pentru a forma o centrală electrică virtuală. Acest lucru ar putea contribui la un sistem mai eficient și mai stabil, cu o amprentă mai mică de CO₂, realizând în același timp profit atât pentru tine, cât și pentru noi.

B-4

Complexitatea simplificată

În interiorul noului Volvo EX90, un ecran central de 14.5 inchi este poarta ta de acces către unul dintre cele mai avansate sisteme de infotainment oferite, cu Google încorporat și conectivitate 5G standard, acolo unde este disponibilă. Acolo unde 5G nu este disponibil, colaborăm cu furnizori de servicii de top pentru a oferi cel mai bun serviciu posibil la nivel internațional. Vei putea să găsești cel mai bun traseu către destinație, să asculți muzica preferată, să instalezi aplicațiile favorite și multe altele, totul datorită configurării intuitive.

În plus, experiența generală a utilizatorului din interiorul noului Volvo EX90 este concepută pe principiul complexității simplificate, evitând supraîncărcarea de informații. Ecranele din zona centrală și din fața șoferului oferă informații într-un mod inteligent, ce poate fi personalizat după cum preferi. Volvo EX90 va fi compatibil și cu Apple CarPlay wireless sau Android Auto™.

Indiferent dacă te afli în modul de conducere manual, asistat sau – în viitor – autonom, acesta va fi întotdeauna clar afișat și ușor de înțeles. În acest fel, evităm așa-numita confuzie a modului de condus și contribuim la un stil de șofat concentrat, sigur și plăcut.

Volvo EX90 va fi prima mașină Volvo care dispune de Dolby Atmos, ce va fi furnizat de un sistem audio Bowers & Wilkins de calitate, cu 25 de difuzoare, pentru un sunet captivant în toată cabina.

În plus, odată cu Volvo EX90 introducem tehnologia phone key, ceea ce înseamnă că poți să-ți lași cheia acasă și să-ți deblochezi cu ușurință mașina cu telefonul mobil. Bazată pe standardul industrial UWB, tehnologia noastră va fi compatibilă cu o gamă largă de mărci și modele de telefoane și îți va permite să partajezi cheia cu familia și prietenii, atunci când este nevoie.

În cele din urmă, cu comenzile de la distanță vei putea să te deplasezi fără probleme între locuință și automobil. Vei putea cere asistentului Google să blocheze, să încălzească sau să răcească Volvo EX90 din confortul casei tale. De asemenea, vei putea afla instantaneu nivelul de încărcare a bateriei.

Așadar, a trăi cu Volvo EX90 înseamnă o viață îmbunătățită. Un automobil care vă poartă de grijă ție și celor dragi, contribuie la un stil de viață mai sustenabil și îți poate face viața de zi cu zi mai plăcută și mai ușoară. Pentru ca tu să poți trăi din plin.