Volvo introduce pe mai multe modele sistemul de infotainment dezvoltat cu Google

Volvo Cars continuă lansarea noului său sistem de infotainment Android, cu Google încorporat în modelele XC60, S90, V90 și V90 Cross Country, din 2022, ca parte a unei actualizări mai largi a portofoliului său de modele.

Sistemul, dezvoltat împreună cu Google, regândește natura infotainment-ului auto și este definit de o interfață ușor de utilizat și de o conectivitate de neegalat.

Volvo Car Group este prima companie care a făcut echipă cu Google la integrarea unui sistem de infotainment alimentat de Android cu aplicațiile și serviciile Google încorporate, iar  XC40 Recharge a devenit prima mașină Volvo pe care a fost instalat sistemul.

Pentru a oferi clienților aceeași experiență cu care sunt obișnuiți pe telefoanele lor, dar adaptate pentru interacțiunea cu mâinile libere în timp ce conduc, Volvo Cars introduce și pachetul Servicii digitale, care va fi disponibil pentru toate mașinile Volvo cu sistemul de infotainment alimentat de Android cu Aplicații și servicii Google încorporate.

Pachetul de servicii digitale include acces la aplicațiile și serviciile Google, la aplicația Volvo On Call și la încărcătorul de telefon fără fir, precum și la toate datele necesare pentru a rula serviciile.

Aplicațiile și serviciile Google îmbunătățesc funcționalitatea sistemului alimentat de Android, oferind ajutor hands-free de la Asistentul Google, cea mai bună navigare din clasă prin Google Maps și un ecosistem larg de aplicații native pentru mașini prin Google Play.

Cu Asistentul Google, șoferii își pot folosi vocea pentru a face lucrurile în același timp, concentrându-se pe drum. Șoferii pot face lucruri precum controlul temperaturii, setarea unei destinații, redarea de muzică și podcast-uri și trimiterea de mesaje, ținând mâna pe volan.

Aplicațiile muzicale și media optimizate și adaptate pentru mașini vor fi disponibile prin Google Play, în timp ce Google Maps va putea oferi date actualizate despre hărți și trafic.

În afară de noul sistem de infotainment, modelele menționate sunt, de asemenea, actualizate cu cele mai recente sisteme avansate de asistență a conducătorului auto (ADAS) ale companiei, un sistem de siguranță activă modern, scalabil, care constă dintr-o serie de radare, camere și senzori cu ultrasunete.

Alte actualizări ale portofoliului includ noi opțiuni de culoare și tapițerie exterioară, precum și o opțiune interioară fără piele pentru toate modelele din seria 60. Acesta din urmă este disponibil și pe XC40 Recharge.

Sursa: volvocars.com